2019. February 19.
dvdX Tippek-Trükkök
Kezdőoldal arrow Spórolás arrow Víz pazarlás
Ingyenes dolgok, Spórolás
Webszerkesztés
PHP
Letöltések
Partnereink


Víz pazarlás E-mail
Írta: dvdX   
2007. October 24.

Sokszor előfordul egy háztartásban, hogy észre sem vesszük, hogy mennyi pénz folyik le a lefolyón. Ugye ez mindennapi dolog, ki nem tudja ezt, még a kisgyerekek is tisztában vannak ezekkel a dolgokkal. Ne pazarolj, mert ki dobjuk az ablakon a sok pénzt, takarékoskodj, hogy legyen holnapra is, stb. Bla-bla-bla.

Nem is olyan egyszerű ez a dolog, mert tényleg sok pénz megy ki a kezünkből. Nem figyelünk, nem látunk, rá ér, meg ilyenek címszavakkal dobálva, tojunk az egészre.

Nemrégiben csöpögött a csapunk otthon. Kiszámoltam a bátyámmal, hogy egy nap alatt mennyit pazarolunk azzal, ha nem javítjuk meg a konyhai csapunkat.

Na, számoljunk. Szépen végig vezetem, hogy minél érthetőbb legyen.

1 deciliter víz 3 perc alatt jött össze, ami azt jelenti, hogy 24 óra (1 nap) alatt 48 liter folyik le a lefolyón linkre. 1 hónap alatt, ha harminccal beszorozzuk, az eredmény 1440 liter, nem is kevés. Körülbelül egy köbméter víz (1000 liter) 440 Ft, ami azt jelenti, hogy 1 Liter ára 0,44 Ft. ha 0,44 Ft-ot beszorzom az 1440 literrel, az 633,6 Ft. Így rá nézésre, nem is olyan sok, de miért ne költhetnénk azt másra. Ha tovább ragozom a dolgot, éves szintre az már 7603,2 Ft. na ez már jóval több, megmondom őszintén ezzel  éves dologgal bevetettem egy kis Marketing fogást, de van benne valami. Gondolkozz el rajta, és javítsd meg, vagy javítasd meg a csapot. Ha több csap folyik, akkor szorozz továb…

Üdvözlettel dvdX

Utolsó frissítés ( 2007. October 24. )
 
< Előző   Következő >
Ma 2019. 2. 19, kedd, Zsuzsanna napja van.
Holnap Álmos napja lesz.
Adatvédelmi irányelvek - Partnereink: Mikrosütő tányér - Porszívó Porzsák - HDMI kábel - DVI kábel - GPS tartozékok - Akkutöltő - Búvóhely
(C) 2007 dvdX Tippek-Tükkök - Minden jog fenntartva!  
Kapcsolat Jogi Állásfoglalás Impresszum Honlaptérkép Lap tetejére